La gestió del color

Importantíssim:

per imprimir:

  • CMYK
  • imatges a màxima ressolució (300ppp)
  • formats d’arxiu PDF, TIFF.

per web o projectar:

  • RGB
  • imatges a baixa ressolució (72ppp)
  • formats d’arxiu JPG, PNG (si la imatge és transparent), GIF, …

Si pretenem mantenir certa homogeneïtat i qualitat de color en els nostres treballs i de pas evitar ensurts i problemes en els resultats que n’obtinguem, l’ús de perfils de color més o menys estandarditzats és una cosa que es torna imprescindible en les Arts Gràfiques.

gestion_de_color

A la seva web, Gustavo Sánchez, fa una versió molt particular del conte dels tres porquets on explica els problemes que comporta el no disposar d’un flux de treball en el qual la gestió de color estigui integrada de principi a fi.

Us recomanem molt la seva lectura.

Érase que se era tres cerditos que vivían en una gran ciudad. El primero era diseñador gráfico, otro era un fotógrafo y un tercero tenía una pequeña imprenta. Los tres solían trabajar juntos y, aunque se conocían desde hacía años, les molestaba mucho cómo los otros cerditos no lograban interpretar bien los colores de sus trabajos.

Así que se reunieron un día y decidieron establecer un sistema de trabajo que les permitiese gastar menos dinero en pruebas de color, repetir menos trabajos y tener menos enfrentamientos.

(…..)

amarrillento_oscuro

Com configurar adequadament Photoshop perquè utilitzi adequadament els perfils de color

Has de tenir el monitor correctament calibrat i en un entorn amb una il · luminació adequada. D’altra banda, encara que no és imprescindible, sí que és molt recomanable configurar el color de totes les finestres de Windows a gris mig, com pots veure en totes les captures d’aquest tutorial.

Per començar, cal configurar adequadament els ajustaments de color interns del programa Photoshop.
Edició> Paràmetres (ajustes) de color

Perfil RGB:

  • Activem el Mode avançat > Més opcions.
  • Escollim Conservar perfils incrustats
  • Escollim els perfils de treball per defecte. En el cas del perfil RGB, veuràs que a la llista desplegable surten un munt de perfils, inclòs el del teu monitor

El perfil que hem de posar aquí és aquell al que hauríem convertir totes les nostres imatges per després editar-les i ha de ser un bon perfil d’edició.
Photoshop ja s’encarrega (internament) de convertir les imatges d’aquest perfil al de la nostra pantalla (ho reconeix a través de la finestra de gestió de color de Windows a les propietats de pantalla), amb la qual cosa podem estar tranquils, que els colors es veuran bastant bé sempre que el monitor estigui correctament calibrat. Adobe RGB 1998 és el més comú.

Perfil CMYK: Ajustem a Euroscale Coated v2, encara que només és útil en portar fotos a impremta o similars.

Perfil Gris: Gamma 1,8. La gamma 1,8 va bé perquè molts tipus d’impressió tenen una gama semblant a aquesta i això farà que en imprimir en blanc i negre i sense gestió de color (no hi ha perfils per blanc i negre) s’assembli més al resultat final.

Això ha de quedar així (Mac):

preferencies de color

Info extreta de: hugo rodriguez

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s