L’avantatge d’enviar a la impremta un pdf

Hi ha diverses maneres de crear un PDF professional per poder imprimir els teus documents. L’estàndard utilitzat en arts gràfiques és el PDF / X.
Normalment els programes de disseny i maquetació professionals poden exportar o guardar directament com PDF / X, només cal tenir algunes precaucions: les imatges han de tenir com a mínim 300 ppp de resolució i estar en CMYK, les tipografies s’han de convertir en vectors, si és possible fer-ho, cal vigilar la mida de la pàgina perquè no es redueixi.

pdf per a impremta

L’avantatge d’enviar a la impremta un pdf és que un altre tipus d’arxius pot generar més errors d’impressió.
No és el mateix enviar un PDF de 8 MB adjunt en un mail que haver de pujar 80 MB en el núvol i després generar un link de descàrrega.

El motor de generació de PDF d’Adobe remuestrea aquesta imatge per treure-li tota la informació sobrant i més comprimeix, de manera que si triem l’opció de PDFX obtindrem un PDF amb el material necessari perquè sigui imprès. Si té molta més resolució ens traurà el sobrant i si en el nostre document només hi ha una part d’una imatge molt gran, tot el que sobre també l’eliminarà.

També ens convertirà a CMYK i al perfil desitjat, si l’opció que marquem és PDF-X1A o, si marquem PDF-X3, deixarà l’espai de color que nosaltres tenim.
Cosa molt útil si tenim pantones, per exemple per a packaging, però amb la que hem de tenir molta cura si treballem amb imatges RGB o altres espais de color.

S’incrustarà al PDF tota la informació necessària pel que fa a tipografies, ni més ni menys, només el necessari, perquè sigui imprès.
Eliminarà totes les opcions multimèdia que pugui tenir el nostre arxiu.

Si el treball és de poca complexitat i tenim molt clar com serà la impressió del treball, no tindrem problemes. Hem de fer un PDF i serem amos del destí d’aquesta impressió. Estalviarem molt temps en obertures i control de documents i imatges i assegurarem la qualitat. Si, per contra, considerem que el treball és complex, el millor serà parlar amb la impremta i que ens expliqui com vol aquest PDF.

Finalment, sempre queda l’opció d’enviar el document en Illustrator o InDesign (empaquetar) i adjuntar imatges i tipografies (si no les convertim en vector) i resar perquè la persona que l’obri no cometi cap error.

En aquest cas, una validació posterior per part de la impremta serà necessària, bé en PDF o bé mitjançant prova impresa.

+info: www.impresum.es

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s