tracking i kerning

El tracking (o track) parla de l’espai que hi ha entre els caràcters. és a dir, si ajustem els cossos més petits o tanquem els més grans.

Aquesta característica és aplicable a un grup de caràcters (o un text) en general.
Com a norma general podríem dir que com més gran és el cos tipogràfic empleat, més reduït ha de ser el track. És a dir, més estrets han d’estar els caràcters. Per contra, una disminució en el track en cossos petits disminueix considerablement la seva llegibilitat.

tracking

El kerning al·ludeix a l’ajustament d’espai que hi ha entre dos caràcters per a una determinada font. És un concepte que s’aplica exclusivament a parells de caràcters i no té per tant sentit parlar d’un kerning aplicat a un paràgraf, text o frase. Mitjançant l’ajustament del kerning s’aconsegueix una aparença més agradable a la vista. En tipografia, el kerning normalment s’expressa con un valor que ha de ser afegit a l’espai natural existent entre dos caràcters. Aquest valor pot ser tant negatiu (-80: els caràcters s’acosten) com és el cas del parell de caràcters AV a la font Helvètica d’Adobe, com a positiu (30: els caràcters s’allunyen) com és el cas del parell de caràcters ri en la mateixa font Helvètica.

kerning

La lligadura tipogràfica entre dos caràcters fa referència a la unió de dos caràcters consecutius en un text en un de sol caràcter, per millorar també l’aspecte visual.

ligadura tipo

 

Vols saber més sobre tipografia? Et recomano aquest superllibre d’Enric Jardí: Veintidós consejos sobre tipografía

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s