Pàgines mestres amb indesign

indesign

Una pàgina mestra és una plantilla que es pot aplicar amb rapidesa a moltes pàgines. Ens facilita la feina quan hem de maquetar una revista, un catàleg o un llibre. Ara veureu perquè:

Utilitzem les pàgines mestres per definir marges i columnes, números de pàgina, capçaleres, peus de pàgina i logotips o il·lustracions repetides que sabem que han d’aparèixer en la mateixa posició en moltes pàgines.

Posem la data a la pàgina mestra i automàticament ens apareix a totes les pàgines que nosaltres i diguem. No caldrà anar una a una i posar la data, per exemple.

pagines mestres indesign

En aquest article em centraré a explicar com paginar utilitzant les pàgines mestres.

Es pot afegir un marcador de nombre de pàgina a les pàgines mestres per especificar com i on apareixerà el número de cada pàgina.
El marcador de nombre de pàgina s’actualitza automàticament, conforme anem afegint pàgines al document,i li podem donar un estil de text.

Per defecte, la primera pàgina està a la dreta i té el número 1. Les pàgines senars sempre apareixen a la dreta. Si s’utilitza
la comanda “Opcions de numeració” per canviar a un nombre parell el número de la primera pàgina, aquesta passarà a situar-se a l’esquerra (revers).

Passos:

1. Perquè el número de pàgina aparegui en totes les pàgines basades en una pàgina mestra, fes doble clic a la pàgina mestra de la paleta Pàgines. Perquè el número de pàgina aparegui només en una pàgina concreta, fes doble clic a la pàgina en la meitat inferior de la paleta Pàgines.

2. A la pàgina mestra, situa l’eina Text on vulguis afegir el número de pàgina i, a continuació, crea un marc de text prou gran i posa qualsevol caràcter. Subrattla aquest caràcter i ..

3.   Texto > Insertar carácter especial > Marcadores > Numero de página actual. El caràcter que havies escrit es converteix en una “A” d’automàtic.

Si el número de pàgina automàtic es troba en una pàgina mestra, mostrarà el prefix d’aquesta pàgina.

pagines mestres indesign

Si no vols que la paginació s’apliqui en alguna de les pàgines del document aplica la opció “Ninguna” de les pàgines maestres.

+ info: http://sabia.tic.udc.es/InformaticaBasica/practicas/Tutorial-InDesign.pdf

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s