La importància de tenir un portfoli imprès

booklet-design-27

LA PRESENTACIÓ

Hi ha vegades que ens assalten molts dubtes a l’hora de mostrar el nostre treball:
… Què poso? … què no poso? … com ho poso? … etc.

Per això us dono una sèrie de consells a l’hora de construir el que serà la nostra gran eina de treball

1. Portfoli imprès :

Sempre està bé tenir un portfoli imprès. Normalment hi ha poques oportunitats de tenir un primer contacte cara a cara amb la persona que pugui interessar-se per la teva feina, i aquest pas es sol donar a través d’internet … però un cop superats certs obstacles i tenir la primera entrevista amb l’editorial és necessari també comptar amb un portfoli imprès. És millor que no sigui massa gran, màxim DIN – A4, perquè sigui manejable (mai anar amb cartells enrotllats o carpetes enormes). Quan mostres el teu portfoli estàs mostrant també la teva professionalitat en aquest àmbit, per això, es recomana NO ANAR amb carpetes plenes de fulles, originals solts … i sí lliurar un book que reuneixi els teus millors treballs.

ag_portfolio_foto_rsm_2 booklet-design-18

2. Portfoli digitalitzat:

En un CD, pendrive o un pdf per poder enviar per correu electrònic. Envia el teu treball resumit. No grans llençols amb moltes imatges perquè la persona que reb un correu, està estudiat, que no fa més de tres vegades scroll per veure el contingut d’un missatge amb imatges. Pots fer un pdf interactiu amb enllaços al teu web.
Aquest tutorial et pot ajudar: https://youtu.be/Esbp-vA5A2o

3. Portfoli online:

Disposar d’una web / bog senzill, amb els nostres dades bàsiques, currículum i els nostres millors treballs.

Algunes opcions:

4. Consells

Quan trieu les il·lustracions/fotografies per al Portfoli assegureu-vos que les imatges són de primeríssima qualitat (millor escanejades). En el cas de ser il·lustracions fotografiades mirar que no hagin marques de flash o que estiguin desenfocades. Si teniu catàlegs o llibres editats o objectes en volum, millor muntar petits bodegons.

El millor és ser el més simple possible, no voler mostrar tot el teu treball sinó escollir les teves millors obres, les més significatives. Solen ser unes 12 o 15 mostres com a màxim.

El portfoli ha de ser net, comprensible i creatiu, això sí, sense distraccions en excés. Al principi de la pàgina cal posar el nostre currículum, només el més rellevant. I els treballs sempre han d’estar actualitzats.

En el cas del PORTFOLI IMPRÈS és molt important incloure l’adreça de la nostra web i les nostres dades de contacte. O un codi QR, per exemple que porti al nostre web.

Acompanyar-lo d’una targeta de visita sempre és un més a més!

Si has aconseguit una entrevista amb un editor investiga abans de presentar-te i ofereix-li una cartera de la teva obra d’acord a la seva editorial … és a dir … si és il·lustració infantil mostra-li el teu millor recopilació d’il·lustracions del tipus infantil, i no il·lustracions de noies pin–up (per exemple )

Si vols mostrar-te com a foto-reporter a un diari no li portis fotografies de bodegó. etc.

+ info:

Portfoli per a fotògrafs: https://www.youtube.com/watch?v=TDx1uLzVmpU

+ consells útils: http://crean.es/claves-de-un-portfolio-web/

+ consells útils en anglès: http://www.thedesignbuzz.net/6-tips-for-creating-a-stunning-print-based-portfolio-4-amazing-examples/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s