Com calibrar una foto

Hi ha moltes eines amb el photoshop que ens permeten que una foto que està molt fosca o massa clara la puguem recuperar. El photoshop, però no fa miracles! I només recupera píxels si hi ha píxels. M’explicaré…

Des de Imagen > Ajustes trobem  un munt d’eines per al retoc de brillos, nivells, contrast, etc… però si la foto que hem d’arreglar està cremada i no conté informació del cel, per exemple perquè està massa blanc, amb el photoshop no la podrem recuperar… potser hauríem de fer servir el lightroom o directament fer un petit fotomuntatge.

Imaginem que hem de calibrar (deixar ben il·luminada i ben ajustada de color) una foto. Què farem servir? Avui us explico dues eines:

Niveles

Se’ns obre un panell amb una “muntanya” negra al centre. Aquesta muntanya ens indica la informació de la imatge passant entre les ombres, els mitjos tons i les llums (que són les fletxetes que trobem a la base)

Si movem aquestes ancores anirem veient com la foto es va enfosquint o aclarint. La muntanyeta negra que ens apareix mostra on hi ha informació en la imatge. On la línia és plana, significa que no hi ha informació.

També cal dir que podem retocar tota la imatge de manera general o cada canal per separat (si volem ser més precisos)

corregir els nivells d'una foto corregir els nivells d'una foto

Curvas

Se’ns obre un panell amb una diagonal que travessa de dreta a esquerra. Aquesta diagonal representa l’espectre tonal des de zero (cantó esquerre inferior) a 255 (cantó dret superior) si parlem d’RGB. Podem escollir si volem modificar-la fent servir nodes (puntets) o dibuixar-la nosaltres mateixos a mà alçada (icone del llapis).

corves photoshop

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s